Δωρίδα, χωριά πλάι στο κύμα

Δωρίδα, χωριά πλάι στο κύμα

Χιλιαδού: Το μικρό αυτό καμποχώρι περιβάλλεται από καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κάθεται στριμωγμένο σε μια άκρη της πεδιάδας, δίπλα στη θάλασσα. Το μικρό καταφύγιο για τα ψαροκάικα και η αμμουδένια παραλία μήκους 2 χλμ χάρισαν στον τόπο μια ανερχόμενη τουριστική κίνηση και υποδομή, προσελκύοντας παράλληλα επισκέπτες.

Μοναστηράκι: κτισμένο αμφιθεατρικά, σε μια πλαγιά που σβήνει στην θάλασσα, το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, με τα καλαίσθητα σπιτάκια και τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, φημίζεται για τα δροσερά και πεντακάθαρα νερά του.

Σκάλωμα: μία από τις πιο φημισμένες παραλίες της περιοχής και συγκεντρώνει πολύ κόσμο το καλοκαίρι, για το μπάνιο του ή απλά ένα ουζάκι δίπλα στη θάλασσα. Με κοσμοπολίτικο αέρα, αυτή η μικρή αλλά πανέμορφη παραλία αποτελεί το σημείο συνάντησης του καλοκαιριού.

Μαραθιάς: ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι, μόλις 20 χλμ. από τη Ναύπακτο., αποτελεί από τα πλέον γνωστά σημεία στον Κορινθιακό, συγκεντρώνει παραθεριστές, ντόπιους και ξένους, και αποτελεί ένα μοναδικό μέρος για εσάς που θέλετε να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης, τη δροσιά της θάλασσας, τον καλοκαιρινό ήλιο, ή να ξεκουραστείτε κάτω από τις πυκνόφυλλες μουριές και τα πλατάνια, σε ένα από τα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού.

Παραλίας Σεργούλας: η αρχική ονομασία της επί Τουρκοκρατίας, ήταν «Μύλοι», λόγω των πολλών νερόμυλων που υπήρχαν στην περιοχή. Μετά την Έξοδο του Μεσολογγίου, στο μύλο-σπίτι του Παπαπολίτη φιλοξενήθηκε ο Κασομούλης, αγωνιστής και ιστοριογράφος, μαζί με άλλους πολεμιστές, που είχαν διαφύγει με καΐκι προς τον Κορινθιακό κόλπο. Το σύγχρονο όνομά της παραπέμπει στην όμορφη παραλία της.

Facebook Twitter Pinterest Email

Διαβάστε επίσης:

loading...