Νύφη και κόσμημα, η καθοριστική πινελιά στον στολισμό

Νύφη και κόσμημα, η καθοριστική πινελιά στον στολισμό

Το νυφικό κόσμημα θα πρέπει να συμβαδίζει και με το θέμα και το στυλ του γάμου. Αν για παράδειγμα ο γάμος γίνεται σε μια παραλία, δεν θα ταίριαζε να φορέσετε κοσμήματα βυζαντινού στυλ με κίτρινο χρυσό. Επίσης, τα κοσμήματα δεν θα πρέπει να επισκιάζουν το νυφικό σας, αλλά θα πρέπει να δίνουν έμφαση σε αυτό, στο πρόσωπο και στα μαλλιά σας.

Το νυφικό κόσμημα είναι ένα όμορφο και απαραίτητο συμπλήρωμα για την εμφάνιση της νύφης και θα πρέπει να επιλεγεί προσεχτικά και με σύνεση. Πολύ σημαντικό είναι, το νυφικό κόσμημα να αντανακλά το προσωπικό στυλ της νύφης.
Ας ξεκινήσουμε όμως από το νυφικό σας, γιατί αυτό καθορίζει και τα αξεσουάρ που μπορείτε να φορέσετε. Οι περισσότερες νύφες επιλέγουν να φορέσουν ένα κόσμημα που συμπληρώνει ή αναδεικνύει το νυφικό τους φόρεμα. Το νυφικό σετ κοσμημάτων περιλαμβάνει ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα κολιέ, ένα βραχιόλι και ένα δαχτυλίδι.

Σκουλαρίκια
Ένα ζευγάρι πέρλες ταιριάζουν στα περισσότερα νυφικά . Τα μακριά σκουλαρίκια ταιριάζουν συνήθως με σκέτους ώμους ή με χαμηλά μανίκια νυφικά . Επίσης πολύ κομψά είναι τα σκουλαρίκια με μονόπετρο διαμάντι που συνδυάζουν την εκτυφλωτική λάμψη με την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια.
Tip: Τα σκουλαρίκια μπορεί να είναι μακριά όταν έχετε αφήσει τα μαλλιά σας ελεύθερα , ενώ τα μικροσκοπικά σκουλαρίκια ταιριάζουν όταν τα μαλλιά είναι σε κότσο ή σινιόν.

Δαχτυλίδι
Το μονόπετρο σας δαχτυλίδι αρκεί , αφού θα προστεθεί στο χέρι σας και η βέρα σας .

Βραχιόλι
Αποφύγετε τα μεγάλα βραχιόλια . Φορέστε κάτι διακριτικό και μικρό , όπως ένα όμορφο βραχιόλι ριβιέρα από ημιπολύτιμους λίθους ή διαμάντια. Οπωσδήποτε αποφύγετε να φορέσετε ρολόι, τη μοναδική μέρα της ζωής σας που θέλετε να ζήσετε τις στιγμές χωρίς πίεση και άγχος.

Κολιέ
Αν το νυφικό σας είναι στολισμένο με πολλά κεντήματα ή στρας αποφύγετε να φορέσετε κάτι στο λαιμό. Περιοριστείτε σε ένα εντυπωσιακό ζευγάρι σκουλαρίκια.Αν το νυφικό σας είναι στράπλες , μπορείτε να βάλετε ένα εντυπωσιακό κόσμημα στο λαιμό. Ενώ αν είναι με λεπτά τιραντάκια διαλέξτε ένα κόσμημα λεπτό και διακριτικό. Για ένα νυφικό look εποχής μπορείτε να φορέσετε μαργαριτάρια μεγάλα ή μικρά.

Επίσης το χρώμα του νυφικού παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή των κοσμημάτων. Εάν φορέσετε ένα λευκό νυφικό καλό είναι να επιλέξετε κοσμήματα σε λευκόχρυση απόχρωση. Ενώ αν είναι στις αποχρώσεις του μπεζ ,ταιριάζουν τα κοσμήματα σε κίτρινη απόχρωση του χρυσού.

Το νυφικό κόσμημα θα πρέπει να συμβαδίζει και με το θέμα και το στυλ του γάμου. Αν για παράδειγμα ο γάμος γίνεται σε μια παραλία ,δεν θα ταίριαζε να φορέσετε κοσμήματα βυζαντινού στυλ με κίτρινο χρυσό. Επίσης, τα κοσμήματα δεν θα πρέπει να επισκιάζουν το νυφικό σας, αλλά θα πρέπει να δίνουν έμφαση σε αυτό, στο πρόσωπο και στα μαλλιά σας.

Αν το νυφικό σας έχει κρύσταλλα, χάντρες, δαντέλες ή άλλα έντονα στοιχεία διακόσμησης αποφύγετε τα έντονα κοσμήματα, γιατί θα χαθεί η ισορροπία. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις φορέστε κάποιο διακριτικό σκουλαρίκι.

Facebook Twitter Pinterest Email
loading...