Τα do's και τα don'ts της μεγάλης ημέρας

Τα do’s και τα don’ts της μεγάλης ημέρας

Η μεγάλη ημέρα έφτασε! …Και θα περάσει τόσο γρήγορα γι’ αυτό φροντίστε να την απολαύσετε όσο περισσότερο μπορείτε και να ρουφήξετε κάθε της στιγμή και κάθε της λεπτό. Από αύριο τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο! Σε συναντήσεις και συνομιλίες μας με γυναίκες που έχουν κάνει ήδη το μεγάλο βήμα του γάμου διαπιστώσαμε ότι η πλειοψηφία των γυναικών διακατέχεται από τόσο άγχος εκείνη την ημέρα που στο τέλος δε θυμάται σχεδόν τίποτα από ό,τι έχει συμβεί.

Έχετε βρει το άλλο σας μισό, τον άνθρωπο που άλλαξε ριζικά τη ζωή και το είναι σας, που σας αγάπησε και σας αποδέχθηκε γι’ αυτό που είστε, που σας χάρισε την καρδιά του και του χαρίσατε κι εσείς τη δική σας και που είναι κοντά σας σε ό,τι κι αν σας συμβεί. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τίποτα άλλο δεν έχει τόση σημασία. Η τελετή του γάμου έρχεται απλώς για να επισφραγίσει λίγο πιο επίσημα την υπόσχεση που έχετε δώσει ο ένας στον άλλο για παντοτινή αγάπη, αφοσίωση και κατανόηση.

Αν δεν είστε τόσο καλή με την αντιμετώπιση του άγχους, σας έχουμε φτιάξει μια μικρή λίστα με όσα πρέπει να κάνετε και αυτά που πρέπει να αποφύγετε εκείνη την ημέρα για να μπορέσετε να την απολαύσετε κατά το δυνατόν περισσότερο.

To do list:
1. Ξεκινάμε από το προηγούμενο βράδυ, που θα πρέπει να φροντίσετε να κοιμηθείτε σχετικά νωρίς για να μπορέσετε να ξυπνήσετε στην ώρα σας, φρέσκια και λαμπερή την επόμενη ημέρα.
2. Φάτε ένα χορταστικό, πλούσιο και πλήρες πρωινό για να πάρετε την απαραίτητη ενέργεια. Σας χρειάζεται περισσότερο από καθετί σήμερα.
3. Επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες που θα σας αναλάβουν (κομμωτής, make up artist, φωτογράφος κ.α.) για να επιβεβαιώσετε ότι όλα θα κυλήσουν βάση προγράμματος.
4. Εάν χρειαστεί να μετακινηθείτε από το χώρο όπου θα ετοιμαστείτε καλό θα ήταν να έχετε παρέα μαζί σας για παν ενδεχόμενο. Η αγαπημένη σας ξαδέρφη, η αδερφή σας ή κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο μπορούν να αποτελέσουν τη σανίδα σωτηρίας σας τη στιγμή που θα σας πιάσει πανικός για κάτι (που υπό διαφορετικές συνθήκες μπορεί να σας φαινόταν και ασήμαντο).
5. Φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον άνθρωπό σας. Το άκουσμα της φωνής του θα απαλύνει κάθε σας ανησυχία. Άλλωστε οι άνδρες είναι εκ φύσεως πιο ψύχραιμοι στο καθετί.

Τα donts που δεν πρέπει να ξεχάσετε:
1. Εάν συμβεί κάτι στραβό που δεν το περιμένετε (σίγουρα κάτι θα συμβεί) μην του επιτρέψετε να σας χαλάσει τη διάθεση. Αυτή είναι η μέρα σας, είστε χαρούμενη και τρισευτυχισμένη!
2. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι τη στιγμή του μυστηρίου. Καμία μεθυσμένη νύφη δεν είναι άξια θαυμασμού.
3. Μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας νερό και κάποιο σνακ (τύπου κράκερ) ακόμη κι αν η διαδρομή που έχετε να διανύσετε μέχρι την εκκλησία είναι μικρή. Μπορεί να σας χρειαστούν μετά το μυστήριο.
4. Μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε το μπάνιο λίγα λεπτά πριν την αναχώρησή σας. Ίσως τώρα να σας φαίνεται αστείο αλλά στην πραγματικότητα εκείνη την ημέρα θα ευγνωμονείτε εκείνον που θα σας το θυμίσει.
5. Μη γκρινιάξετε για τα έθιμα που θέλουν οι δικοί σας να ακολουθήσετε ακόμη κι αν δεν σας είχαν ενημερώσει νωρίτερα. Χωρίς όλα αυτά τα μικρά στιγμιότυπα η ημέρα αυτή θα έμοιαζε τόσο πολύ με όλες τις άλλες.

Η ημέρα του γάμου σας θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας ό,τι κι αν συμβεί. Γελάστε με τα απρόοπτα και ζήστε τη μέχρι το τέλος γιατί είναι μια και δε γυρίζει πίσω!

Facebook Twitter Pinterest Email
loading...